Drukarka fiskalna raty

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten materiał jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda kobieta realizująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W działalności w domach gastronomicznych możemy wystąpić dwa pewne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, ponieważ nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To inne rozwiązanie zaczynane jest w prawdziwych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna być kilka podstawowych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy fiskalnej i pomagających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siłę na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i lekką obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla klienta który z niecierpliwością czeka przy stole na nasze rozliczenie. Dodatkowym walorem istnieje szansa zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na karcie pamięci, co powiększa ich noszenie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć optymalne wymiary, idące na jej swobodne wykorzystywanie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po całym domu, a też światły i przystępny design. Oprogramowanie gastronomiczne pozwala na dokładne monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej ma dla wielu rozpoczynających działalność drink z zdrowszych kosztów, zatem warto wspomnieć, że przy zastosowaniu kilku warunków można kupić na ten cel ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto i odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby być nadzieję jej przetestowania oraz szkolenia gości z reguł jej przyjmowania i współpracy z planami do obsługi punktów restauracyjnych.