Szatkownica a krajalnica

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi wysoce istotnym wyposażeniem w biznesach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego sposobie warzyw w tryb ręczny znacznie zwiększa koszty książki i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w biznesach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która równocześnie będzie więcej spełniać rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobie prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na kupno szatkownicy do profesjonalnego użytku. Przedstawia się ona daleko niebezpieczną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i siłą, jest wszystkie niezbędne atesty i zrobienia oraz zrobiona jest z ciekawej kondycji materiałów, oddanych do związku z żywnością. W grupy przypadków urządzenie zrobione jest ze zwykli nierdzewnej oraz ma magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru jesteśmy ponad zasilanie 230V albo na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacji z posiadanej w terenie instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele nowych, łatwo wymiennych tarcz, które działają, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do wykonania frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca dostarcza do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a inny podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W dowolnej chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno być brane do użytków, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, że nie stanowi obecne co prawda urządzenie o wielkich rozmiarach, ale zawsze stanowi ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy duży wybór firm oraz wzorów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.